Backup

In aceasta „era digitala” unde informatia este bunul cel mai de pret al multor companii care se bazeaza foarte mult pe tehnologie pentru a-si desfasura sau sustine activitatea, backup-ul datelor este esential pentru a ne proteja de un potential atac informatic sau impotriva unui angajat nemultumit.
In ultima perioada am auzit foarte des cuvantul cryptolocker sau ransomeware.

Ce inseamna cryptolocker/ ransomeware?

Inseamna ca un angajat al dumneavoastra a primit un email, un mesaj, etc ce a continut un link, o aplicatie daunatoare. Odata patrunsa in sistemul informatic, a criptat datele de pe hard drive-ul PC-ului respectiv si apoi a plecat in retea si a criptat toate informatiile gasite pe sistemele companiei. Apoi a fost ceruta o suma de bani (mai mare sau mai mica) pentru a redobandi accesul la aceste date, rezultatul nefiind garantat niciodata (de cele mai multe ori cei care au platit nu si-au recuperat datele).

Cum ne putem proteja impotriva acestui tip de atac ?

Cel mai sigur, prin realizarea de BACKUP-uri automate ale informatiei noastre atat de pretioase. Acest lucru ne garanteaza ca vom putea recupera datele chiar in eventualitatea unei calamitati atat din lumea virtuala cat si din cea reala (incendii, inundatii, cutremure, etc)
Va putem ajuta sa implementati o solutie de backup in infrastructura dumneavoastra existenta, pentru a face fata acestor provocari. In eventualitatea unui scenariu de criptare a informatiilor sau de dezastre naturale va puteti „recupera” datele atat de importante si puteti restarta activitatea de productie cu costuri minime si intr-un timp foarte scurt.